onsdag 23. februar 2011

Rosa jakke til prinsessenSukkersøt jakke med knyting i rosa silkebånd er ferdig! Litt synd at kanten nede ikke vises på bildet for den er veldig fin. Jakken er strikket i garnet Sublime Baby cashmere merino silk (75% ekstra fin merinoull, 20% silke og 5% kashmir). Garnet er vel ikke akkurat billig, men falt sånn for det at jeg bare måtte....

Jobber videre med mitt grågrønne sjal som jeg viste i forrige innlegg - er halvveis så det begynner å ligne på noe!

lørdag 19. februar 2011

Sjal i Drops AlpacaEndelig noe til meg selv =) Dette fine sjalet i dus grågrønn skal bli hele 170 cm langt - det betyr like langt som jeg er høy! Så langt når det meg midt på leggen - det er med andre ord mye godt arbeid igjen!
torsdag 17. februar 2011

Hurra - nytt prosjekt i farger til å bli glad av!

Denne kjolen må jeg bare strikke til prinsessen! Det må nok bli elle-melle for å velge fargekombinasjon siden begge er lekre! Jeg heller mot den blå/grønne i skrivende stund!

Jeg leste om den danske garnbutikken Geilsk hvor man kan få kjøpt garn og mønster til kjolen hos Vibekes lille grønne - hun lager forøvrig de lekreste sjal så det er mye inspirasjon å hente der! Men inntil diverse prosjekter er ferdigstilt er det innkjøpsstopp - desverre....

onsdag 16. februar 2011

Den draumen

Sommerferie på Sørlandet


Den draumen
Det er den draumen me ber på
at noko vidunderlig skal skje,
at det må skje -
at tidi skal opna seg,
at hjarta skal opna seg,
at dører skal opna seg,
at kjeldor skal springa -
at draumen skal opna seg,
at me ei morgonstund
skal glida inn
på ein våg me ikkje har visst um.

Olav H.Hauge


søndag 13. februar 2011

Sengeteppe til prinsessenInspirert av de flotte sengeteppene til Rice gikk turen til Stoff og Stil for å handle inn til sengeteppe til prinsessen. En fin retroinspirert voksduk i lys rosa med fine detaljer i korall og eplegrønn ble utgangspunktet. Voksduken skal en gang i framtiden stiftes på platen til et lite bord med to tilhørende stoler som prinsessen skal ha på rommet sitt - først må bord og stoler males hvite så prosjektet er utsatt til vårsolen varmer siden det krever innsats utendørs. Teppet var langt lettere å sy enn jeg hadde trodd - det meste ble ferdig i løpet av to dager. Jeg er veldig fornøyd med resultatet - de fine sterke fargene gjør at jeg rett og slett blir glad av å se på det!


Jeg har planene klare for bruk av restestoffet, men det krever endel tenking for å finne en god løsning! Jeg går dermed i tenkeboksen med håp om å kunne vise et bra sluttprodukt på sikt.


Blogg - jeg?

Jeg har lenge surfet rundt på ulike blogger om håndarbeid - etterhvert har jeg fått en fast runde med blogger jeg titter innom. Det var først da en av disse bloggerne spurte om adressen til min blogg at tanken om min egen blogg ble skapt. Jeg har alltid likt å lage ting - fra den gang jeg som liten jente klippet hull i mammas laken fordi jeg trengte akkurat den fargen til prosjektet mitt, via en epoke med akvarellmaling i ungdomsårene (det gikk mye i duse pastellfarger den gangen!), videre til oppussing av møbler og ting kjøpt på loppemarked, til jeg i midten av 20-årene knotet meg gjennom oppskriften til et par Selbuvanter til kjæresten min (vantene ble ALT for store og helt ubrukelige, men det var kjærlighet i hver eneste maske om ikke annet!).

Siden datteren min ble født har produktiviteten uten tvil tatt seg opp. Så de siste par årene har jeg for det meste strikket...og strikket og strikket - det finnes så mange fine oppskrifter, så skjønne garn og farger at jeg hele tiden har en lang liste med planlagte prosjekter. Siden jeg er syk er desverre aktivitetsnivået betraktelig lavere enn tidligere. Men heldigvis har jeg mulighet til å holde på med noe jeg liker - og spesielt nå som det er vinter og de mørke kveldene tilbringes innendørs foran peisen blir det endel tid til disse prosjektene. Det er sjelden det blir tid til å lage noe til meg selv innimellom barneklær og gaver til andre, men det hender jeg forsøker. Ofte ender jeg opp med å gi det bort likevel fordi jeg tror at nettopp den venninnen vil like det jeg har laget! Noen ganger blir jeg for ivrig og det straffer seg desverre! En av mine viktigste oppgaver for tiden er derfor å finne den riktige balansen mellom aktivitet og hvile - de dagene jeg lykkes merker jeg at dagene blir bedre. Jeg håper inderlig at det på sikt vil gi resultater i form av bedre helse og bedre livskvalitet!

Men ...tilbake til bloggen! Den er først og fremst ment som et sted der jeg kan vise fram noe av det jeg lager. Jeg håper du liker det du ser - jeg blir glad om du legger igjen spor etter deg!